There was an error in this gadget

Friday, July 23, 2010

Baju raya oh baju raya

Ramadhan semakin hampir ni...Posa dah abis ganti ke blum? (Tanya diri sendiri dlm hati... hehehe). Terasa cepat betul masa berlalu. Tahun ni berazam nak berbelanja se'berhemah' yang mungkin..(budget tight beb..). Kalo tahun sebelum ni mesti tempah sekurang-kurangnya sehelai kat YoungYoung (my fav. tailor) tapi tahun ni beli baju siap jer..sbb xde budget...harga kat situ pun makin mahal..kalo dulu rm250 tu dah dpt yang lawa giler..tp sekarang dah x dpt harga tu. Tahun lepas 2helai baju dia charge sampai rm800..huhu..upah jahit sahaja!. Kalo tak amik xde baju raya sbb dah last minutes..terpaksa la amik jugak....tu yang serik skit tu..tapi tailor ni memang tip top la..jahitannya..design corak n manik very exclusive..semuanya perfect dan sedap dipakai. Bak kata pepatah "alah membeli menang memakai". Kalo i ni mak datin ker..pn sri ker..bleh la nak tempah mahal2 camtu slalu..hikhikhik. Ni kojo biaso jo..sekali sekalo nak meraso buleh laa..

Untuk aqeef, MIL(neni) dah belikan sepasang short+shirt. Seluar jeans & khakis plak Aty Pina dia dah belikan kat Dhaka 11helai (sampai stok umur aqeef 6 tahun tu...). So, mama just belikan dia baju melayu & shirt ajer. Hanee, my mum(opah) dah jahitkan selai gawn ala2 party princess gitu, neni plak dah belikan dia baju kurung kuning..opah janji nak jahitkan baju kurung hanee jugak nanti. So, mama kene belikan dia baju casual ajer..

Theme color for this year bergantung kepada warna majority... Papa kene tempah baju melayu warna yang mana mama & aqeef & hanee dah ader..Papa ok jer..dia kata dia pakai baju color aper pun cute & hensem macam Tom Cruise..Mr T mmg kekadang suka perasan..hehehe..(whatever..ilapyu darling!)

Diharap amalan di bulan Ramadhan & Syawal kali ni lebih baik dari yang sebelumnya. Kene siapkan diri untuk berpuasa & berbuka dalam bas especially hari Jumaat sbb bas SKS & Plusliner slalu jer penuh sebelum sampai kat hentian terakhir (dpn RHB Jln Tun Razak)..terpaksa tunggu bas yang lambat..huhuhu. Dugaan..

Sunday, July 18, 2010

Presenting my 3 luvly "T"s ~ Thareez, Thaqeef & Thihanee




Ni la dia my luvly "T"s. The first in list is my cute hubby yang sememangnya cute since the first time i met him. Among my frens, i called him Mr T. He was born 25 April 1977. Orang "nogori" tapi tak suka sangat makan lauk "gulai lomak cili api". Walaupun dia agak cute, tapi kelebihan Mr T ni ialah bersukan ~football, badminton, golf, ping pong and "funfair" hehehe.


My first hero is Aiman Thaqeef. Lahir pada 3 November 2006 (sama dgn tarikh lahir doktor yang sambut dia kat Hospital Pakar Seremban tu..). Aqeef dilahirkan melalui kaedah ceasarean. Favourite tv shows ultraman (definitely..), Tom & Jerry & Pink Panther.


My first princess in town is Syasya Thihanee. Lahir pada 28 march 2008 secara normal di hospital yang sama dengan Aqeef. Sama zodiak dengan mama, and Mr T kata perangai we all pun sama.. We also share a same favourite color iaitu "Pink"...hehehe.


Itu la serba sedikit mukaddimah pasal mr & miss T yang paling saya cintai. Semoga keluarga kami sentiasa bahagia dunia akhirat dan dilindungi serta diberkati Allah selalu. Amin.


~Lots Of Luv Hugs & Kisses (^_^) ~

 

Blog Template by YummyLolly.com