There was an error in this gadget

Thursday, August 26, 2010

~ Rindunya Masakan Mak ~


Dah lama sangat x update blog nie sebab sibuk sikit & adanya halangan bila time nak update tu. Hari ni cuba jugak curi masa untuk update blog i yang x seberapa ni..huhuhu..


Tetiba jer teringat kat masakan mak especially soto ayam with bergedil masakan mak..emmm sedap sangatttt. Baru 2 minggu lepas balik kampung dah rindu..uwaaaa..(malu jerk kalo anak2 tgk mama dia nangis kan....). Masa balik hari tu sempat la amik gambar hidangan masakan mak untuk tatapan bersama di bulan posa yang indah niey..tp gambar soto x sempat amik sbb x menyempat sesangat nak makan..cuma dapat amik gambar lauk hari kedua jer..x dapat makan tengok gambar pun jadilaaa..

Menu dalam gambar tu Ayam masak merah, Gulai lemak labu+kobis, Sambal tempe, Ikan pekasam, ulam petai dangan sambal tempoyak. Hidangan sampingan pulak tempe goreng cicah sambal kicap denagn pisang tanduk goreng...emmm yummy.. sumer my favourite lauk-pauk..huhuhu.

Ok laa..xnak tunjuk byk2 nnt kempis pahala posa ari niey.. =).

 

Blog Template by YummyLolly.com