There was an error in this gadget

Thursday, August 5, 2010

LESSONS FROM THE REAL WORLD

"Those who preserve their integrity, remain unshaken by the storms of daily life."

  • Living well really IS the best revenge.

  • Everyone seems normal until you get to know them.

  • You only need two tools: WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and it shouldn't, use duct tape.

  • When baking, follow directions carefully. When cooking on top of the stove, go by your own taste.

  • Life is 10% what happens to you, and 90% how you respond to it.

  • The two most essential phrases for a happy relationship: "I apologize" and "You are right."

  • Being happy doesn't mean everything's perfect, it just means you decided to see beyond the imperfections and be happy anyway.

  • If you woke up breathing, be thankful! You have another chance!

  • Being miserable because of a former relationship just proves that the other person was right about you.

  • Real friends are those who, when you make a fool of yourself, don't feel you've done a permanent job.

  • If he or she says that you are too good for them - believe it.

  • You don't have to attend every argument you're invited to.

  • You should lead your life so you wouldn't be ashamed to sell your parrot to the town gossip.

  • Learn from the mistakes of others.

  • You can't live long enough to make them all yourself.

~~ Author Unknown ~~

Journey to North :: Outstation

Dah dekat-dekat Ramadhan ni kene pergi outstation ke utara. Lokasinya Lumut -->Bukit Kayu Hitam --> Kuching, sebab ada projek kiosk fasa baru. Schedule very pack but what to do..memang ini la one of my core task kat LTAT ni.. Nasib baik all my luvly 'cintahati' very understanding (janji bulan puasa ni mama tak outstation ye sayang).
Bertolak 3 Ogos 2010 hari Selasa straight away to Lumut. Jauh rupanya Lumut tu, ingatkan dekat jer macam gi Ipoh tu. Bertolak sekitar pukul 3.00pm sampai dalam pukul 7.00pm, non-stop. Kat sana stay dekat Hotel Orient Star. Cantik sangat tempat ni, tepi laut tapi tak sempat pun nak ronda-ronda sebab kejar masa. Tapi untuk tidak menghampakan dapat la snap satu gambar view di laut dari beranda bilik hotel tu.


4 Ogos 2010, after meeting at KD Malaya TLDM Lumut terus ke Setiawan sebab kene cari TM Point. Selesai semua urusan berkenaan untuk Kem TLDM Lumut ni dalam pukul 1.00pm. We all sambung perjalanan ke arah Grik dan seterusnya akan ke Pengkalan Hulu. Dalam perjalanan tu berenti sekejap kat Kuala Kangsar makan cendol & laksa. Punyala murah harga makanan kat sini. Rasanya dah 18 tahun tak jumpa harga makanan murah camni..sejak abis sekolah rendah dulu. Rasa makanannya pun not bad..Malas nak citer panjang..tengok je gambar kat bawah ni. A picture tells a thousand stories..

Sampai ke Kem Grik dalam pukul 4.30pm. Gedebak gedebuk settle hal kat sana dalam pukul 6.30pm dan terus gerak ke Pengkalan Hulu dan sampai ke destinasi dalam pukul 7.30pm. Huhu..letih jugak tapi orang yang drive lagi letih..hehehe. (I duduk belakang jer..En Zul yang drive & En Leman dok teman dia). Saya duduk di belakang sambil dengar lagu kegemaran kat hp (^_*)..

Sampai hotel, sembahyang-dinner-tido. Ready for tomorrow task!


~ Winduuu sesangat kat my kiddos & hubby. Luv u so much sweathearts ~
 

Blog Template by YummyLolly.com